Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області продовжує здійснювати посилений державний санітарно-епідемічний нагляд за дотриманням суб’єктами господарювання вимог санітарного законодавства та протиепідемічних заходів.

Про це інформує пресслужба установи, передає ChesnoNews.

Така робота ведеться службою на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236, рішень Державної, регіональної комісій з ТЕБ та НС.

Упродовж вересня поточного року Держпродспоживслужбою області проведено 1008 перевірок. Порушення санітарного законодавства, протиепідемічних заходів виявлені майже у 21% випадків.

Зокрема, перевірено:

  • 193 заклади дошкільної та загальної середньої освіти, порушення зареєстровано у 8 (4%) випадках;
  • 121 заклад громадського харчування, порушення реєструвались у 34 (28%) випадках;
  • 392 заклади продовольчої торгівлі, порушення реєструвались у 91 (23%) випадку;
  • 263 заклади непродовольчої торгівлі, порушення реєструвались у 77 (30%) випадках;
  • 30 агропродовольчих ринків, порушення реєструвались у 4 (13%) випадках.

За результатами цих перевірок фахівцями Держпродспоживслужби області складено 49 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства, керівникам закладів направлено 198 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень, на адресу органів влади, місцевого самоврядування направлено 106 інформацій, до правоохоронних органів – 15.

Наразі виявляються порушення щодо недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутності антисептиків на входах до громадських закладів, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами та, власне, недотримання дистанції відвідувачами закладів, відсутності організації централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту та ін.

За даними управління освіти та науки Черкаської облдержадміністрації станом на 04.10.2021 в області налічується 32 заклади загальної середньої освіти, у яких рівень охоплення вакцинацією від COVID-19 персоналу складає менше 80%. Порушень карантинних вимог, встановлених постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236, щодо організації навчального процесу в зазначених закладах не виявлено.

Фахівці Держпродспоживслужби області продовжують здійснювати відповідні профілактичні заходи і вкотре нагадують черкащанам, що вакцинація на сьогодні залишається єдиним ефективним способом профілактики коронавірусної хвороби. Тож попіклуйтесь про ваше здоров’я та здоров’я ваших близьких і приходьте до пунктів вакцинації від COVID-19.