Шосте місце у рейтингу найкомфортніших міст України за версією журналу Фокус посіли Черкаси, поступившись Тернополю, Івано-Франківську, Хмельницькому, Вінниці та Рівному, але випередивши Київ, Чернівці та інші великі міста України.

Як пояснюють автори рейтингу, в Черкасах нещодавно завершився ремонт аеродрому, який почався ще у 2018 році. Загальна вартість робіт склала майже 129 млн грн. Планується, що аеропорт запрацює до кінця цього року, спочатку він прийматиме тільки невеликі літаки.

Навесні після реконструкції відкрився Черкаський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Т. Г. Шевченка. У 2015-му в приміщенні драмтеатру сталася масштабна пожежа: повністю згоріли зал для глядачів і перекриття між поверхами, обвалився дах. Реконструкція театру обійшлася в суму близько 186 млн грн.

З початку цього року в місті відремонтували понад 12 тис. кв. м внутрішньоквартальних проїздів. Закінчується будівництво двох сучасних дитячих майданчиків у парках “Сосновий бір” і “Долина троянд”.

Влітку в міській лікарні №3 відкрилася перша черга відділення екстреної допомоги. До кінця року планують завершити другу, тоді у відділенні зможуть проводити цілодобовий прийом, діагностувати пацієнтів і надавати їм невідкладну допомогу.

У вересні в місті запрацював соціальний коворкінг Digital Cherkasy, розрахований на 20 робочих місць, які варто бронювати за попереднім дзвінком. Тут є окремий зал для проведення конференцій в тіснішому форматі або для Skype-переговорів, а також затишна лаунж-зона. Послуги коворкінг надає безкоштовно.

Фокус втринадцяте підготував Рейтинг комфортності українських міст. У 2021 році до методики підрахунку редакція внесла кілька змін. По-перше, до рейтингу увійшли два новачки — Сєвєродонецьк і Маріуполь, що представляють Луганську та Донецьку область. По-друге, крім таких традиційних критеріїв, як економічні та екологічні показники, автори рейтингу врахували суб’єктивне сприйняття мешканцями своїх міст.

Взявши за основу результати Сьомого муніципального опитування, підготовленого соціологічною групою “Рейтинг” від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту, Фокус додав п’ять нових критеріїв. Серед них, наприклад, оцінка доступності міста для людей з інвалідністю.

0b0456e1-85473dc7f72d3b4563db519adaaf98be