Директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Ханс Клюге заявив, що наступного року світ вийде з пандемії коронавірусу.

Про це він розповів в інтерв’ю СТВ, передає ChesnoNews.

«Я оптиміст, вважаю, що наступного року ми вийдемо з пандемії, але, звісно, коронавірус не закінчиться. І, можливо, нам доведеться з ним жити. Але ви знаєте, це як з грипом. Є вакцина від грипу. Щороку вони злегка адаптуються під нові штами, і люди вакцинуються – і все нормально», – сказав Клюге.

За його словами, важливо вчитися на своїх помилках і виносити якісь уроки. «Щоб пандемія не повторилася, у кожній країні охорона здоров’я має відігравати першочергову роль. Якщо не буде охорони здоров’я і здоров’я, то не буде ані економіки, ані безпеки, ані соціального спокою. Потрібно інвестувати в охорону здоров’я», – додав Клюге.

Він також зазначив, що в 35 з 53 країн, які входять в європейський регіон ВООЗ, спостерігається плато по вакцинації. «Тобто кількість вакцинованих людей більше не зростає. Нам потрібно виявити людей серед населення, хто не вакцинується і чому», – сказав Клюге.