21 жовтня на вулиці Академіка Янгеля оперативники затримали жителя Черкаської області за підозрою у збуті наркотиків та психотропів на території Вінниці. У зловмисника оперативники та слідчі Вінницького районного управління поліції вилучили майже сотню розфасованих згортків з амфетаміном та марихуаною.

Про це інформує Поліція Вінниччини, передає ChesnoNews.

За словами заступника начальника Вінницького районного управління поліції Сергія Химича, попередньо поліцейські встановили, що 18-річний хлопець проживає в Умані, а до Вінниці приїздив з метою збуту наркотиків шляхом закладок. Під час проведення першочергових слідчих дій у нього вилучили 79 згортків з амфетаміном та 15 з марихуаною. Також затриманий показав місця, де він вже встиг облаштувати схованки з наркотиками.

У затриманого  поліцейські  вилучили телефон з додатком, де у чат-ботах він позначав місця із закладками.

Зловмисник затриманий у процесуальному порядку. Вирішується питання про оголошення йому про підозру. Слідчі клопотатимуть у суді щодо обрання на час розслідуванню молодикові запобіжного заходу – тримання під вартою, без можливості внесення застави.

За цим фактом розпочато досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). За такий злочин передбачено покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.