За ініціативи міського голова Анатолія Бондаренка було схвалено положення про часткове відшкодування з міського бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами підприємницької діяльності м. Черкаси.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

За інформацією департаменту економіки та розвитку міської ради, днями з АТ «Державний експортно-імпортний банк України» укладено договір про співробітництво у частині часткового відшкодування відсоткових ставок з міського бюджету за кредитами, наданими підприємцям на розвиток бізнесу.

«Підписання договорів про співпрацю з місцевими банківськими установами, зокрема щодо часткового відшкодування з міського бюджету ставок за кредитами, залученими суб’єктами підприємницької діяльності, – це важливий крок з надання фінансової підтримки підприємців міста. Адже серед найголовніших перешкод розвитку підприємницької ініціативи є складність доступу суб’єктів малого та середнього бізнесу до кредитних ресурсів», – зауважує директор департаменту Ірина Удод.

Нагадаємо, компенсації надаються місцевим підприємцям за кредитами на розширення чи відновлення потужностей, придбання основних засобів, поповнення обігових коштів. Частковому відшкодуванню з міського бюджету відсоткових ставок за кредитами підлягає частина відсоткової ставки по кредиту, що не перевищує 1,5 облікової ставки Національного банку України на дату укладення договору про співробітництво з Банком-партнером.

– Наразі серед найголовніших перешкод для підприємців є складність доступу до кредитних ресурсів. Обмежувальні заходи, пов’язані із пандемією COVID-19, спровокували гостру потребу у фінансовій підтримці суб’єктів підприємницької діяльності. Саме тому ми схвалили рішення підтримати наших підприємців, які попри все продовжують свою діяльність, платять податки до місцевого бюджету та зберігають робочі місця, – наголошує Анатолій Бондаренко.