Роками інфраструктура цієї центральної області фінансувалася за залишковим принципом. З 2010 до 2019 року в Черкаській області сумарно було відремонтовано лише 192,1 км державних автошляхів. Упродовж 2014-1016 років не відновили жодного кілометра.

Про це інформує пресслужба Укравтодору, передає ChesnoNews.

Президентська програма #ВеликеБудівництво відновлює історичну несправедливість. За результатами минулого року у Черкаській області було оновлено 224,2 км доріг державного значення. У 2021 році за амбітним планом Укравтодору у Черкаській області заплановано відновити 259 км доріг державного значення.

«За два роки 500 км доріг для Черкащини – це дійсно серйозний результат. У десятки разів більше, ніж у будь-який рік за часів незалежності України. Думаю, що за пару років ми закінчимо всі головні дороги на Черкащині», – сказав Володимир Зеленський під час огляду робочої поїздки в Черкаську область.

Масштабне відновлення охоплює ключові маршрути краю:

  •  Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь. Цього року всі ділянки автодороги Н-08 від міста Золотоноша до кордону з Київською областю будуть введені в експлуатацію. В результаті буде відремонтовано 39,5 км.
  •  Н-01 Київ – Знам’янка. Цього року завершиться відновлення майже 75 км покриття від міста Сміла і до межі з Київською областю.
  •  Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань. Минулого року відновлено покриття на понад 67 км. Наразі завершено відновлення покриття ще на 12 км автодороги від дамби через Дніпро до міста Золотоноша, ремонт на 7,7 км від Черкас до села Білозір’я та 6 км у селі Носачів.
  •  М-30 Стрий – Ізварине. Цьогоріч буде практично завершено ремонт автодороги у межах Черкаської області загальною протяжністю 65,6 км.
  •  Н-02 /М-06/ – Кременець – Біла Церква – Ржищів – Канів – Софіївка. Торік розпочалися роботи з капітального ремонту однієї з найбільш зруйнованих ділянок автодороги Н-02 на обході міста Канів. Цього року роботи з капітального ремонту будуть завершені і ділянка буде введена в експлуатацію.
  •  Р-10 /Р-09/ – Черкаси – Чигирин – Кременчук. Розпочато поточний середній ремонт ділянки від мосту через річку Ірдинка до виїзду з Черкас у напрямку Канева.

Також у Черкаській області на автодорогах державного значення проводяться роботи із відновлення мостів та шляхопроводів як у складі ділянок ремонтів, так і як окремі об’єкти. Загалом роботи проводилися на 13 об’єктах.