На початку осені в дитячій поліклініці № 2, що за адресою вул. Кобзарська, 40, розпочали капітальний ремонт всередині приміщення.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

– Раніше внутрішня частина будівлі поліклініки була відремонтована тільки частково. Більшість кабінетів лікарів та інші приміщення, а також комунікації давно потребували повного переоблаштування й заміни, – відзначає Олег Роскопін, директор КНП «Другий Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги», до структури якого входить педіатрична амбулаторія.

Ремонт проводиться за кошти міського бюджету. Загальна сума робіт – майже 9 млн грн. У цьому році заплановано повністю завершити реконструкцію першого поверху поліклініки, а з наступного – перейти на другий.

Будівлю переобладнують повністю – від заміни внутрішніх комунікацій (систем опалення, електро- і водопостачання, водовідведення) до повної реконструкції реєстратури, санвузлів, а також облаштування кабінетів щеплення і прийому лікарів.

Слід наголосити, що всі ремонтні роботи проводяться із урахуванням вимог Національної служби здоров’я України та забезпечення доступності й інклюзивності для людей з особливими потребами.

Таким чином після ремонту, усі 16 лікарів поліклініки «отримають» окреме робоче місце, а ще 40 працівників і третина дитячого населення нашого міста (тобто близько 14 тисяч дітей) –  комфортні, якісні і доступні умови для роботи та лікування.

Проєкт масштабний та буде продовжений у наступному році. На разі ж поліклініка працює в штатному режимі. Лікарі ведуть прийом у дві зміни, а частина приміщення, що ремонтується, – ізольована, щоб не створювати незручностей відвідувачам і персоналу.