На території області наприкінці жовтня розпочнеться осіння планова пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Про це інформують у ГУ Держпродспоживслужбі області, передає ChesnoNews.

Пероральна вакцинація проводиться з метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації зі сказу тварин на території області та відповідно до наказу Держпродспоживслужби України від 06.08.2021 № 532 «Про організацію заходів з проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин у 2021 році за допомогою авіації».

Розповсюдження принад із вакциною відбуватиметься за допомогою літаків АН-2 над лісовими та сільськогосподарськими угіддями області, поза територіями населених пунктів та водойм.

Під час кампанії буде оброблена площа у 14793,92 км2, за винятком територій, які підпадають під заборону польотів літаків.

Принада, яка скидатиметься з літаків, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку з різким запахом м’ясо-кісткового борошна. Усередині принади знаходиться капсула з вакциною проти сказу. Принада безпечна для людей і тварин та навколишнього середовища.

Просимо жителів області з розумінням поставитись до заходів із вакцинації диких м’ясоїдних тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, а залишати привабливими для диких тварин.