Жовтень, завдяки великому антициклону «Rosamunde», ще кілька днів радуватиме Черкащину теплом та сонцем. Тож у завершальні дні місяця прогнозуємо комфортну, суху та помірно теплу погоду, але у нічні та ранкові години створюватимуться умови для утворення туманів.

Про це розповів начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

Температура вночі близько 0, вдень 10-15º тепла. З новим тижнем розпочинається листопад – найпохмуріший місяць року, місяць найтемніших і найнепроглядніших ночей. Місяць опадання листя, пора ранніх сутінок і пізніх світанків.

Початок листопада буде цілком теплим, але з’являться ознаки зміни погоди. На фоні падіння атмосферного тиску стане більше хмар, зросте ймовірність опадів, посилиться вітер. Температура вночі близько 0, вдень 10-15º тепла.

Природа досить «делікатно» переводе Черкащину зі світу яскравої, сонячної та теплої «золотої осені» в пору листопада. Ніяких різких погодних змін, лише більш похмуро, сиро та повільно знижується температурний фон.

Годинники на зимовий і літній час в Україні переводять уже майже чотири десятиліття. Зробити це в 2021-му потрібно в ніч проти 31 жовтня – з суботи на неділю – о 4 годині ранку. Таким чином наступна доба у вихідний день автоматично збільшиться на годину.