Лікарі КНП «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги» відтепер можуть працювати на новому обладнанні. Для операційного відділення закладу придбали артроскопічну стійку американського виробництва.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

2,3 млн грн. на ці потреби надійшли у якості субвенції з держбюджету при допомозі народного депутата України Любові Шпак.

«Це один з етапів розвитку нашої лікарні. Спочатку ми облаштували сучасну операційну: зробили ремонт, облаштували вентиляцію з обеззараженням повітря, придбали нові операційні столи, рентген-апарати для дослідження. Тепер наповнюємо операційну сучасним обладнанням», – говорить керівник лікарні Олександр Федорук.

За допомогою астроскопу можна проводити складні оперативні втручання на суглобах: колінних, плечових і дрібних,  а також зв’язках. Приміром, оперувати спортивні травми: пошкодження менісків, розриви зв’язок. На рік за допомогою нового обладнання можна буде оперувати до 200 людей з подібними патологіями.

«Зараз вся хірургія іде в цьому напрямку: з’являються інструменти, які дають змогу без розрізу потрапити в суглоб, вирішити питання і звідти піти, залишивши лише два невеликих отвори. Це розвиток на роки вперед, і це дає нам змогу закрити ще один напрямок в ортопедії – артроскопію. Це розвиток для нашого відділення, нашої лікарні і нашого міста. Це дасть змогу пацієнтам з Черкас отримувати послугу на місці, а не шукати її деінде», – говорить заступник директора КНП «Третя Черкаська міська лікарня швидкої медичної допомоги»  Віталій Григор`єв.

Керівник Третьої лікарні Олександр Федорук повідомив, що тут планується облаштувати ще одну сучасну операційну та відкрити у закладі відділення кардіохірургії.

«Ми постійно приділяємо увагу розвитку медичної галузі міста. Загалом на медичну галузь у 2021 році з бюджету розвитку міста спрямували близько 60 млн грн. З них близько 27 млн грн. – на придбання обладнання, 33 млн грн. – на капітальні ремонти і реконструкцію медичних закладів. Приємно, що у цьому питанні нас підтримує і держава. Цей напрямок і надалі залишається пріоритетним для мене та моєї команди, адже здоров’я – то є найбільша цінність», – прокоментував міський голова Анатолій Бондаренко.