Сьогодні, 30-го жовтня, Землю накриє потужна геомагнітна буря, яка триватиме два дні. Вона досягне 6 балів – найвищий показник за останній місяць.

Зазначимо, магнітні бурі виникають, коли великомасштабне магнітне виверження прискорює заряджені частинки в сонячній атмосфері до дуже високих швидкостей. Найважливішими частинками є протони, які можуть прискорюватися до великих часток швидкості світла.

“Сучасний сонячний спалах має рейтинг X1. Сьогоднішній спалах класу X стався з активної області №2887 на Сонці, області сонячної плями, що росте, вперше виявленої кілька днів тому”, – йдеться у повідомленні.

У дні магнітної бурі можуть виникати такі симптоми:

·головний біль;

·запаморочення;

·нудота;

·біль у спині та суглобах;

·загострення хронічних захворювань;

·біль в серці;

·безсоння або сонливість.

Також під вплив магнітних бур потрапляють люди з хронічними захворюваннями дихальної системи чи опорно-рухового апарату. Найбільш гостро реагують на сонячні спалахи діти та люди похилого віку. Також у цей день варто відмовитись від вживання спиртних напоїв.

Що таке магнітна буря?

Магнітна буря – природне явище, пов’язане із виникненням спалахів на Сонці, що призводять до викиду електричних частинок. Досягаючи атмосфери Землі, ці частинки починають впливати на магнітне поле планети та провокують його обурення.