За результатами спеціального судового провадження, 28.10.2021 Соснівський районний суд м. Черкаси визнав винним місцевого жителя у сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України) та  призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає CesnoNews.

Прокурором Черкаської обласної прокуратури, який підтримував публічне обвинувачення в суді, доведено, що бойовик, перебуваючи на території Луганської області, яка тимчасово підконтрольна представникам терористичної організації «Луганська народна республіка», з грудня 2018 року до березня 2020 року проходив військову службу на посаді водія-навідника танку танкового батальйону незаконного збройного формування «Луганська народна республіка» та сприяв діяльності вказаної терористичної організації.

Спеціальне досудове розслідування проводилося слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

На цей час засуджений переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області.