Забруднення атмосферного повітря є однією з найсерйозніших загроз для здоров’я містян. Спеціалістами управління інспектування Черкаської міської ради постійно проводяться перевірки на предмет спалювання опалого листя, гілля тощо учасниками правовідносин в сфері благоустрою,  а контроль за дотриманням Правил благоустрою міста Черкаси у цьому напрямку значно посилено.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Проте структурні підрозділи виконавчого комітету Черкаської міської ради не мають достатніх повноважень по припиненню порушень в сфері охорони навколишнього середовища. Державний нагляд (контроль) за додержанням вимог законодавства щодо охорони атмосферного повітря відноситься до основних завдань Державної екологічної інспекції України.

З метою дієвого реагування, своєчасного припинення та притягнення до відповідальності осіб, які порушують законодавство в сфері охорони навколишнього середовища, управлінням інспектування направляються листи до Державної екологічної інспекції Центрального округу для вжиття відповідних заходів реагування.