30 жовтня усі держлісгоспи Черкащини долучилися до загальнонаціональної  толоки «Створюємо ліси разом» та гуртом з громадськістю, школярами, студентами, представниками влади та  органів місцевого самоврядування і усіма бажаючими висадили 90 тисяч сінців та саджанців. Загалом же протягом осінньої лісокультурної кампанії на Черкащині буде висаджено щонайменше 1 мільйон майбутніх дерев.

Про це інформує Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства, передає ChesnoNews.

Наймасштабніше висаджування лісів відбувалася одночасно по всій країні у рамках програми Президента «Зелена країна». Заходи з висаджування відбувалися у співпраці з Акцією «Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу» в рамках глобального проєкту Greening of the Planet.

У Тимошівському лісництві Кам`янського держлісгоспу працівники державної лісової охорони разом з учасниками АТО, ООС, представниками громадських організацій та органів місцевого самоврядування висадили  сіянці дуба звичайного на площі 1 гектар. Приємно, що до створення лісових культур долучилися діти та онуки учасників акції. Тож добра справа об’єднує людей різного віку та професій!

Лісівники Чигиринського держлісгоспу під керівництвом директора Романа Фендюра, спільно з представниками Чигиринської міської територіальної громади на чолі з Віктором Харченком – міським головою Чигиринської громади та працівниками Чигиринського РС Управління ДСНС України у Черкаській області на території Богданівського лісництва (квартал 10, виділ 15)  на площі 1 гектар  висадили сіянці сосни звичайної загальною кількістю 6700 штук, що були вирощені дбайливими руками лісівників у розсаднику Чорнявського лісництва.

Колектив Золотоніського держлісгоспу та Вільхівського лісництва, пенсіонери, громадськість дружно висаджували сосну звичайну та сосну кримську у рамках акції. Усі гуртом, на чолі з директором підприємства Миколою Басом створили майже гектар лісових культур.

Працівники Корсунь-Шевченківського держлісгоспу разом з громадою села Квітки висадили на території Квітчанського лісництва на площі 1,4 гектара сіянці сосни та дуба (квартал 12, виділ 2). Перед початком робіт лісничий Квітчанського лісництва Ярослав Бабич розповів учасникам акції про важливість проведення таких заходів задля поширення знань про ліси їх важливість для існування життя на планеті та провів інструктаж щодо правильного висаджування сіянців.

У Потаському лісництві  Уманського держлісгоспу висадили майже 7 тисяч сіянців дуба звичайного в рамках «Зеленої країни». Працівники державної лісової охорони, вихованці шкільного лісництва Мошурівської ЗОШ І-ІІІ ступенів висадили лісові культури в урочищі «Потаська дача» Потаського лісництва (кв.37 вид. 3.4) на площі 2,7 га. Директором лісгоспу Михайлом Вовченком проведено для учнів лекцію про роль та значення лісу, а також майстер-клас з садіння лісових культур.

Працівники Смілянського держлісгоспу у Мліївському лісництві продовжили давно почату справу – висадили нові дерева й кущі у дендропарку. Лісгоспівці говорять: «Наше завдання – не лише документи та папери.  Ми відчуваємо справжню потребу озеленювати країну разом».Дійсно, від рядового працівника до керівної ланки – у всіх на руках рукавички, а в якості знаряддя праці лопати та відра. Впевнені, що кожен саджанець добре прийметься, адже висадили його з душею.

У Звенигородському держлісгоспі в ході загальнонаціональної толоки з висаджування лісів працівники підприємства на чолі з директором Іваном Басом спільно з колективом Звенигородської районної ради на чолі з головою Сергієм Струком, депутатами районної ради та представниками Шполянської міської ради висаджували сіянці дуба звичайного. Вирощені дбайливими руками лісівників в розсаднику Шполянського лісництва сіянці дубів рівненькими рядками зростатимуть неподалік села Кримки Шполянської територіальної громади. Добра справа об’єднала в цей день представників різних професій, жителів Шполи, Звенигородки, Лисянки, сіл Лебедин, Кримки.

Лисянський держлісгосп взяв участь у акції та разом із працівниками Шевченківського лісництва висаджували лісові культури у кварталі 92 виділі 3 на площі 2 гектари. Вісім тисяч однорічних дубочків утворять новий ліс на місці зрубу. Теплі сонячні дні проводжають осінь, а у лісівників тривають роботи з лісовідновлення. Планові сезонні роботи поєднуються із всеукраїнськими та всесвітніми глобальними природничими ініціативами.

Головний захід області в рамках акції відбувся у Дахнівському лісництві Черкаського держлісгоспу. До садіння лісу приєдналися голова Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Скічко, заступник голови Черкаської обласної ради Сергій Лісовий, голова Черкаської районнох державної адміністрації Валерія Бандурко, начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко, керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів міністерств, відомств та інших центральних органів виконавчої влади області, учні шкільного Черкаського шкільного лісництва, студенти спеціальності «Лісове господарство» ЧДТУ, курсанти Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота. Разом з лісівниками учасники акції створювали лісові культури на площі 0,9 га (квартал 29, виділ 14.2) – висадили близько шести тисяч сіянців сосни, дуба, берези.