Хто ми є конфліктах? Чи можемо ми їх уникнути? Чи впливає не на наше потрапляння у конфлікти наша ідентифікація у світі? Як вийти із непростої ситуації, яка вже переросла в конфлікт і доходить до свого піку? На ці та інші теми говорили учасники блог-кафе «Конфлікти та війна: причини та суть».

Про це інформує пресслужба навчального закладу, передає ChesnoNews.

Захід пройшов 28 жовтня у стінах Черкаського державного технологічного університету в межах мініпроєкту «wArt» магістранта кафедри філософських і політичних наук Андрія Тіщенка. Його Андрій реалізує як амбасадор Програми з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час».

Традиційно блог-кафе згуртувало студентів кількох черкаських вишів, викладачів ЧДТУ, старшокласників місцевих шкіл. Цього разу до зустрічі доєднались і представники бібліотечних закладів Черкас.

Спільно з модератором учасники зустрічі обговорили особливості конфліктів та варіанти їх вирішення, позицію особистості у різних конфліктах, наводили приклади конфліктів із власного життя й аналізували їх. А виконуючи практичні завдання, гості блог-кафе разом вчились ефективній поведінці у конфліктних ситуаціях.

Наступними етапами втілення мініпроєкту «wArt» мають стати артмайстерня, яку Андрій Тіщенко планує провести  в другій  половині листопада, та виставка робіт у Черкаському художньому музеї.

«Учасників артмайстерні відбиратиму за їхніми мотивацією та бажанням – з-поміж тих, хто відвідував мої блог-кафе. Якщо ж у той час Черкащина вже перебуватиме у «червоній» карантинній зоні – будемо обирати для майстерні крім вмотивованих ще й вакцинованих», – зазначає Андрій Тіщенко.

Міжнародний проєкт «Програма з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час», який на Черкащині  реалізовують спільно ГО «Центр соціальних комунікацій» і ЧДТУ, виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.