У службі зайнятості, в період дії карантину, обслуговування громадян, надання інформаційних та консультаційних послуг, пов’язаних з працевлаштуванням, здійснюється систематично.

Про це інформує Черкаська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Люди, які активно шукають роботу, можуть отримати консультації щодо наявних вакансій, допомогу у складанні резюме, профорієнтаційні послуги, а, за потреби, сприяння організації професійного навчання.

До прикладу, жителька села Білозір’я Богдана звернулась до Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості з метою пошуку роботи у березні 2021 року. Дівчина мала повну загальну середню освіту і з дитинства мріяла про роботу у сфері краси, тому зацікавилась послугою професійного навчання.

«Закінчивши школу, я залишилась вдома  без роботи  і  зрозуміла, що моя мрія має бути втілена у життя – настав час діяти і стати тим, ким я завжди хотіла – перукарем», – поділилася своїми планами дівчина. До того ж результати профорієнтаційного тестування підтвердили наявність у претендентки творчої уяви, чутливості до кольорів, спостережливості та уважності, добре розвинутих комунікативних здібностей.

Богдана була направлена до Одеського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, де здобувала нову професію з березня по вересень 2021 року.

Після закінчення навчання дівчина зареєструвалась приватним підприємцем та відкрила власну справу. Зараз вона працює в перукарні за омріяною професією, де втілює в життя здобуті знання і навички.