За процесуального керівництва Звенигородської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох жителів Звенигородського району Черкаської області за  фактом вимагання грошових коштів і поширення злочинного впливу (ч. 2 ст. 189, ч. 1 ст. 255-1 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, обвинувачені умисно поширювали на території Звенигородського району злочинний вплив, а також упродовж березня-травня 2021 року, за попередньою змовою, переслідуючи корисливу мету на отримання грошових коштів за допомогою погроз застосування насильства до потерпілих та їх близьких родичів, вимагали передати їм грошові кошти в загальній сумі більше 100 тис грн за повернення вигаданих боргових зобов`язань.

Зрештою, один з потерпілих, побоюючись за своє життя та здоров’я, погодився на виконання незаконних вимог та 20.05.2021 у м. Звенигородка передав зловмисникам грошові кошти в сумі 50 тис. грн, після чого останні були  затримані правоохоронцями.

Злочин викрито прокуратурою спільно зі слідчими Нацполіції та працівниками Управління Служби безпеки України в Черкаській області.