З 1 листопада у регіонах, де встановили червони рівень епіднебезпеки, спеціальні робочі групи розпочали перевірку дотримання протиепідемічних норм та заходів щодо стримування коронавірусної хвороби.

Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає ChesnoNews з посиланням на пресслужбу МОЗ.

“Хибно думати, що боротьба із пандемією COVID-19 – це лише відповідальність медиків. Я хочу наголосити, що без співпраці громадян, бізнесу, контролюючих органів та органів місцевого самоврядування ефективно стримувати поширення коронавірусної хвороби не вдасться. Важливо, щоб кожен зрозумів, що вакцинація та дотримання карантинних норм – це про відповідальне ставлення не лише до власного життя та здоров’я, а й до здоров’я тих, хто поруч”, – заявив Міністр.

До робочих груп входять представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства регіонального розвитку, Національної поліції та Держпродспоживслужби.

Чотири робочих групи працюють у східних, західних, південних та північних регіонах.

Вони перевіряють матеріально-технічне та кадрове забезпечення закладів охорони здоров’я, які надають допомогу хворим на COVID-19, стан обов’язкових виплат медичним працівникам, які працюють в бригадах.

Окрім того, йдеться також про перевірку дотримання протиепідемічних правил, правил перевезення пасажирів, дотримання маскового режиму та пункти щеплень проти COVID-19.

Важливо, що кожна група може раптово перевірити будь-які заклади на предмет дотримання протиепідемічних норм.