Ідеальна осіння погода спостерігалася на Черкащині 4-7 листопада. Наразі в атмосфері встановився зональний перенос повітряних мас. За прогнозом, до керування погоди приступає потужний, великий за розмірами антициклон із заходу.

Про погоду на тиждень розповів начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

У понеділок та вівторок на погоду Черкащини впливатиме його східна частина антициклону, яка завжди «дружить» тільки з північними вітрами. А це значить, що розпочнеться вторгнення арктичного повітря. Температура вночі близько 0º, вдень 6-8º тепла.

У середу та четвер центр антициклону розташується над рідною Черкащиною. Вночі при проясненнях температура знизиться до 3-8º морозу. Вдень не вище 3-8º тепла. Середньодобова температура прогнозується 1º тепла, що відповідає кінцю листопада. Однак, така «холоднеча» ненадовго. Оскільки надалі синоптична ситуація зміниться.

Антициклон відійде на схід, його західна частина, яка завжди «дружить» лише з південними вітрами зумовить надходження теплого повітря. Температура підвищиться вночі близько 0º, вдень 5-10º тепла. Звичайно, перехід через +5º у бік зниження з яким пов’язане припинення активної вегетації відбувається 13 листопада. У цьому році є всі умови, що це відбудеться за розкладом.

Цьогорічний листопад поводить себе стримано, повільно знижуючи температуру і наближає нас до кліматичних строків приходу зими 27 листопада – 3 грудня.