Минулими вихідними, дільничні офіцери поліції Черкаського районного управління поліції здійснили відпрацювання торговельних точок, де відбувається продаж алкоголю в нічний час.

Про це інформує Сектор комунікації поліції в Черкаській області, передає ChesnoNews.

За результатами відпрацювання, поліцейські виявили та задокументували три факти продажу алкогольних напоїв після 22:00 години.

На продавців торговельних закладів, які скоїли правопорушення склали адміністративні матеріали за частиною 2 статті 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями й тютюновими виробами) Кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачає покарання у вигляді накладення штрафу від ста до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Профілактичні заходи триватимуть і надалі.

Нагадаємо, що відповідно до рішення Черкаської міської ради від 29.09.2011 № 3-151 «Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива (крім безалкогольного) та тютюнових виробів на території міста Черкаси» діє заборона на продаж алкогольних напоїв в нічний час доби, а саме з 22.00 години по 8.00 години.

Поліція наголошує власникам та працівникам торговельних закладів на необхідності неухильно дотримуватись норм чинного законодавства під час реалізації алкогольних та тютюнових виробів.

Разом з цим, правоохоронці закликають громадян, якщо ви стали свідками продажу алкоголю чи тютюну неповнолітнім, не залишайтесь осторонь, зробіть зауваження та повідомите про цей факт до поліції.