Сприяння легалізації зайнятості – щоденна та послідовна робота кожного фахівця служби зайнятості. Роботодавці і наймані працівники мають розуміти, що легальна зайнятість – стабільний і прогресивний розвиток суспільства.

Про це інформує Ватутінська міська філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Так, протягом поточного року директор Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості Світлана Бабенко та заступник начальника відділу надання соціальних послуг Ніна Крикун провели роз’яснювальну  роботу серед 235 суб`єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування, сільського господарства та рибного господарства, будівництва, транспорту та кур’єрської діяльності.

Водночас Ніна Крикун спільно з членами комісії Ватутінської міської ради з питань дотримання вимог законодавства про працю, легалізації виплати заробітної плати, зайнятості населення та трудових відносин з найманими працівниками, взяла участь у 12 рейдах-моніторингах з питань легальної зайнятості серед суб’єктів господарювання Ватутінської територіальної громади.

У результаті 1 особа започаткувала власну справу, ще з двома найманими працівниками  роботодавець уклав трудові договори.

За результатами проведеної інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо задекларованої праці серед безробітних, 4 особи  започаткували власну справу: 2 – в галузі роздрібної торгівлі, 2 – у сфері б’юті індустрії.