Місто Черкаси робить усе можливе, щоб наша область не перейшла до червоної карантинної зони.

Про це під час сьогоднішнього відеозвернення до черкасців сказав міський голова Анатолій Бондаренко, передає ChesnoNews.

– Я сьогодні дав доручення розгорнути нові ковід-ліжка, щоб забезпечити належним лікуванням жителів міста Черкас, а також жителів інших громад Черкаської області, в черкаських лікарнях, – зазначив міський голова. – Також я доручив директорові департаменту охорони здоров’я внести на сесію Черкаської міської ради проєкт рішення про виділення додаткових коштів на засоби захисту, закупівлю лікарських засобів і надбавку медикам тих медзакладів, які не включені Національною службою здоров’я до списку ковідних лікарень, а туди все одно потрапляють пацієнти, у яких спочатку COVID-19 не виявляють, а потім вони все-таки хворіють (передусім ідеться про Третю міську лікарню).

Анатолій Бондаренко нагадав, що з сьогоднішнього дня учні черкаських шкіл пішли на уроки.

– Якщо і буде введено «червону зону», то вона буде введена, найімовірніше, з наступного тижня, тому що, якщо ми підійдемо до пікових показників захворюваності, то проведемо засідання комісії ТЕБ і НС, рішення якої вступає в дію за два дні після ухвалення, – зазначив міський голова. – Сьогодні в нас показники більш-менш. Будемо сподіватися, що хвороба все-таки буде відступати і червоної зони таки не буде.