Депутати міської ради проголосували за зміни до бюджету та Програми соціально-економічного і культурного розвитку міста. Відповідні рішення ухвалили під час сесії 9 листопада.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Як пояснила директор департаменту фінансової політики Тетяна Харенко, основні зміни стосувалися виділення коштів на оплату енергоносіїв та надходження субвенції з державного бюджету.

«Зокрема, були виділені 24 млн грн. на оплату за тепло закладам освіти, соціальної політики та охорони здоров’я. Така необхідність виникла внаслідок подорожчання теплоносіїв у Черкаській ТЕЦ та КП «Черкаситеплокомуненерго». Також за пропозицією бюджетної комісії виділено 12 млн.грн на різницю в тарифах КП «ЧТКЕ», – розповіла Тетяна Харенко.

Крім того, рішенням міськради додано у дохідну частину бюджету 28 млн грн. субвенції з держбюджету. Зокрема, держава виділила по 10 млн грн. на капремонти фасадів у ЗОШ №11 та №12. Також з держбюджету надійшло 960 тис грн. на придбання спортивного інвентарю для ДЮСШ «Вулкан» (відділення тхеквондо), 1,24 млн грн. на придбання апарату для аутореінфузії крові та 4,8 млн грн. на придбання апарату штучного кровообігу для Третьої міської лікарні, 500 тис.грн. на придбання спортивного майданчика на території пляжу «Казбетський» та ін.