В Україні створений та функціонує унікальний портал державних послуг «Дія». На платформі постійно оновлюються державні послуги, що безкоштовно надаються громадянам. Однією із послуг є онлайн-реєстрація в службі зайнятості.

Про це інформує Сектор інформаційної роботи ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Відтепер безробітному не потрібно особисто йти до служби зайнятості і чекати прийому. Онлайн-реєстрація займає всього декілька хвилин.

Для цього Вам знадобиться електронний підпис. Якщо у вас його немає, потрібно звернутися до центру сертифікації ключів.

Для отримання послуги необхідно виконати наступні кроки:

1.Авторизуватися в кабінеті користувача на порталі https://id.diia.gov.ua/  за допомогою електронного підпису.

  1. Перевіритикоректність особистих даних у профілі користувача.
  2. Заповнити заяви, відповідаючи на питанняв анкеті.
  3. Ввести номер соціальногорахунку та обрати періодичність отримання виплати допомоги по безробіттю. Якщо немає соціального рахунку, пропустіть цей етап. Але упродовж 10 робочих днів після призначення виплат, відкрийте соціальний рахунок та повідомте про це кар’єрного радника.
  4. Завантажитинеобхідні документи: паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків, трудову книжку (цивільно-правовий договір чи документ, який підтверджує припинення останнього виду зайнятості), документ про освіту. Направити їх на розгляд до центру зайнятості, де ви планує обслуговуватися.
  5. Перевіритисформовані заяви, поставте електронний підпис (КЕП).
  6. Отриматипідтвердження на електронну скриньку, або на телефон про надання статусу безробітного та виплати допомоги по безробіттю /або повідомлення про необхідність доопрацювання /або аргументовану відмову.

Детальніше за покликанням: https://diia.gov.ua/services/dopomoga-po-bezrobittyu

Нагадаємо, що у період карантину, статус безробітного і призначення допомоги по безробіттю надається в перший же день після подання відповідної заяви.