Одним із основних завдань служби зайнятості є тісна співпраця з роботодавцями для прискорення працевлаштування шукачів роботи, швидкого та якісного укомплектування вільних робочих місць. Не втрачає актуальності це питання і в час, коли країна живе та працює в умовах карантину.

Про це інформує Городищенська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Зокрема, Городищина славиться досить розвинутим аграрним сектором. Тому і значним попитом у роботодавців користуються кадри, які готові працювати у цьому напрямку.

Городищенська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості продовжує активно співпрацювати з місцевими сільськогосподарськими підприємствами.

Так, у червні та жовтні 2021 року були організовані роботи тимчасового характеру для 9 безробітних у фермерському господарстві «Сади Городищини».

За сприяння районної служби зайнятості курси цільового призначення за напрямком «Безпека праці при виконанні сільськогосподарських робіт», пройшли 27 осіб (ТОВ «Черкаси – ДніпроАгро» – 20 осіб, ТОВ «Берег Агро» – 6 осіб, ФГ «Степок» – 1 особа). Курси цільового призначення за напрямком «Безпека праці при виконанні робіт з технічного обслуговування автотранспортних засобів, тракторів та сільськогосподарських машин» на замовлення  ФГ «Ромашка плюс» пройшли 6 осіб, ПСП «Агрофірма «Шульц» – 9 осіб, ФГ Царенко М.І. – 1 особа.

Завдяки злагодженій співпраці з січня по жовтень 2021 року, у сфері сільського господарства працевлаштовані понад 100 осіб за такими професіями, як: тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва (90 осіб), підсобний робітник,  тваринник та ін.

Нині завершуються сезонні роботи, огляд і ремонт техніки та починається підготовка до нового сезону. На сьогодні актуальними залишаються вакансії доярів у ПСП «Агрофірма «Шульц».