Відсьогодні область «червона». Тому на Черкащині посилили ковідний контроль, працюють рейдові групи Нацполіції та Держпродспоживслужби, а в центрах вакцинації побільшало охочих щепитися. Утім усі нинішні обмеження тимчасові.

Про це зауважив очільник Черкащини Олександр Скічко на брифінгу в ОДА, передає ChesnoNews.

Скільки вони триватимуть  залежить від епідемситуації. Натепер нових випадків захворюваності не меншає: у середньому плюс 800 за добу. Завантаженість ліжок – 54%.

– Передовсім дякую всім підприємцям, які подбали про захист своїх колективів від COVID-19 і сьогодні працюють, – наголосив Олександр Скічко. –  Ми не мали іншого вибору, окрім впровадження жорстких обмежень, аби наша медична система витримала навантаження і ми пройшли цю хвилю з мінімальною кількістю втрат. Наше основне завдання – зберегти людські життя. Тому перепрошую за нинішні незручності. Вони триватимуть, доки епідемситуація не покращиться. Сподіваюсь, стабілізуємось за кілька тижнів.

Допоки ж голова ОДА закликав усіх дотримуватися карантинних правил і вакцинуватися.

– У середу на Черкащині вакцинувалися понад 9 тисяч осіб, а в четвер – уже більше 11 тисяч, що є нашим найбільшим показником, – констатував очільник області. – Зараз робимо все можливе, аби центри вакцинації, а їх у нас 32, працювали комфортно та без перебоїв, щоби черкащани могли без проблем вакцинуватися й у вихідні.

В області забезпечено моніторинг залишків, використання та постачання кисню до лікарень, які визначені для надання медичної допомоги хворим на COVID-19. Також здійснюється щоденний аналіз інформації, яка вноситься відповідними закладами в систему MedData.

Наразі дефіциту кисню в закладах охорони здоров’я області, зокрема, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19, немає.