У червні в селі Яблунівка Звенигородського району жорстоко вбили 72-річну місцеву жительку. Зловмисник кількома ударами обухом сокири розбив пенсіонерці голову, а потім зґвалтував і підпалив тіло старенької.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Жах коївся у середині будинку. Люди побачили дим із вікон, та викликали пожежників. Коли працівники ДСНС зайшли до кімнати, на підлозі виявили напівобгорілу мертву жінку.

За фактом убивства поєднаного зі зґвалтуванням правоохоронці відкрили кримінальне провадження. З місця події вилучили речові докази. У страшному злочині запідозрили 45-річного чоловіка із сусіднього села. Свідки та очевидці розказали поліцейським, що саме він заходив до одинокої бабусі в день її смерті.

Чоловіка, що раніше був судимий за зґвалтування та ряд інших злочинів, одразу подали до розшуку. Його шукали усюди. На березі річки, в хащах, закинутих будинках, кладовищах та лісових масивах. Поліцейські обійшли та опитали кожен двір в Яблунівці й сусідніх селах.

На магазинах, зупинках та опорах розклеїли оголошення про розшук злочинця. Інформацію розмістили в засобах масової інформації та сторінках поліції у соціальних мережах.

— Допомагали правоохоронцям усі небайдужі. Та пошуки не давали жодних результатів. Чоловік зник і більше, протягом п’яти місяців, його ніхто не бачив. Однак поліцейські не припиняли шукати. Тоді припускали, що можливо він виїхав із Черкаської області, або скоїв самогубство, — розповідає начальник Звенигородського відділу поліції Олег Міщенко.

Сьогодні одні із припущень підтвердилися. 45-річного жителя села Стеблів знайшли у зашморгу.

Муміфіковане тіло виявили у лісосмузі в селі Шендерівка, Звенигородського району. Чоловіка вже впізнали. Це той, хто підозрювався у скоєнні злочину передбаченого ч. 2 п. 10 ст. 115 (Умисне вбивство поєднаного зі зґвалтуванням) Кримінального кодексу України. Зараз ще проводять  експертизи. Слідство триває.