З початку осені 2021 року до Ватутінської міської філії Черкаського обласного центру зайнятості  42 роботодавці подали 81 вакансію.

Найбільше вакансій надійшло від:

-відділу освіти Ватутінської міської ради та його структурних підрозділів – 21вакансія;

-Ватутінського комунального підприємства теплових мереж – 13 вакансій;

-Комунального закладу «Ватутінська мистецька школа Ватутінської міської ради Черкаської області» – 10 вакансій.

Відповідно, серед затребуваних вакансій осені: вчитель початкових класів, вчитель закладу загальної середньої освіти, помічник вихователя, вихователь закладу дошкільної освіти, оператор котельні, апаратник хімводоочищення, викладач-інструменталіст (народних, духових, спеціальних інструментів) та ін.

Крім того, тісна співпраця з ТОВ «КБВ» дала можливість за сприяння міської служби зайнятості укомплектувати 6 вакансій контролера харчової продукції (хлібопекарне та кондитерське виробництва), прибиральника виробничих приміщень, електрогазозварника та комірника.

Також роботу продавця продовольчих товарів безробітним пропонували приватні підприємці: ГОЦ Іван Миколайович, Хроменко Сергій Станіславович, Третякова Тетяна Олександрівна, а також ТОВ «АТБ-Маркет».

Ватутінське виробниче управління житлово-комунального господарства та Комунальне виробниче підприємство «Водоканал» запрошували на роботу двірника, робітника з благоустрою, електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування,  слюсаря аварійно-відновлювальних робіт та контролера водопровідного господарства.

Кар’єрні радники та консультанти роботодавців міської філії сприяли також укомплектуванню вакансій: сестри медичної,  майстра зміни, продавця непродовольчих товарів та розмітника скла.

Восени, серед заявлених вакансій середній розмір заробітної плати, склав 6233 грн.