У розпорядженні комунального підприємства «Черкаська служба чистоти» з’явилася нова спеціальна техніка. Для прибирання негабаритного сміття із вулиць міста сюди придбали 3 самоскиди МАЗ і ще один навантажувач. Кошти на закупівлю такого оснащення, а це – 11,6 млн грн, передбачили в Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Черкас.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Із можливостями нової техніки сьогодні ознайомився міський голова Анатолій Бондаренко, який ініціював її закупівлю. Поза тим, під час візиту на підприємство із першим заступником директора Олександром Савенком обговорили матеріальне оснащення та розвиток підприємства.

– Нові машини допоможуть «Черкаській службі чистоти» швидше й краще прибирати вулиці нашого міста від великогабаритного сміття, – говорить Анатолій Бондаренко. – Ми й надалі продовжимо оснащувати наші комунальні служби власною новою технікою: за останні п’ять років для різних підприємств придбали близько ста одиниць спецтехніки.

За його словами, найближчим часом підприємству доставлять ще два більш потужні автомобілі для цих же потреб.

Об’єм кузова в кожного із придбаних самоскидів сягає 6,5 кубів. Машини оснащені, разом із тим, щітками та відвалами для прибирання снігу. Це зручно для її роботи взимку.

– На сьогодні ми вивозимо великогабаритне сміття із 140 майданчиків, – розповідає Олександр Савенко. – При цьому послуговувалися одним КАМАЗом, автомобілем ЗІЛ та достатньо стареньким навантажувачем. Їх доволі часто доводилося ремонтувати. Поява нової техніки на підприємстві дозволить нам краще виконувати поставлені задачі.