Традиційний щорічний конкурс «Олімпійське лелеченя», організатором якого на Черкащині виступає відділення НОК України в Черкаській області, стартував. Участь в обласному етапі спортивно-масового заходу серед дітей можуть взяти команди навчальних закладів регіону та позмагатися за перемогу. Цього року, як і минулого, через карантинні обмеження захід відбудеться в онлайн-форматі. Усі три конкурсні напрями зберігаються, проте проведуть їх дистанційно та з дещо зміненими умовами. Фінал обласних змагань запланований на 24-25 листопада.

Про це інформує Відділення НОК у Черкаській області, передає ChesnoNews.

«Цей захід дуже цікавий та корисний для дітей шкільного віку. Адже допомагає не лише долучитися до спорту та фізичної активності, але й попрацювати в команді, відчути на собі, як діяти за олімпійськими цінностями дружби, досконалості та взаємоповаги. Крім того, «Олімпійське лелеченя» – різноплановий конкурс, де діти створюють презентаційні композиції, розробляють спортивні номери, знайомляться з рухливими іграми, а ще – перевіряють свої знання про олімпійський рух. Запрошуємо навчальні заклади до участі», – розповідають в олімпійському осередку Черкащини.
Програма цьогорічного заходу «Олімпійське лелеченя» містить три складові: спортивну, освітню та культурну.

Учасники мають створити презентацію команди із назвою, емблемою, девізом та руховою композиційною складовою. Це відео тривалістю до 3 хвилин потрібно надіслати на пошту відділення НОК України в Черкаській області cherkassy-nok@ukr.net на розгляд суддівської колегії.

Олімпійська вікторина відбудеться в онлайн-форматі у формі тесту.
Третім етапом стане виконання спортивної рухливої ігри тривалістю від 2:30 до 3 хв., яку також потрібно зняти на відео та надіслати на електронну пошту cherkassy-nok@ukr.net на розгляд суддівської колегії.

Участь у спортивно-масовому заході можуть взяти збірні команди навчального закладу, сформовані з учнів віком 12-14 років та вчителя фізичного виховання навчального закладу.

Команда-переможець та команди-призери обласного заходу нагороджуються кубками, грамотами, учасники – медалями та грамотами. Усі команди, які візьмуть участь у конкурсі, отримають олімпійські подарунки.

Якщо ваш навчальний заклад бажає долучитися до участі в заході і дізнатися всі подробиці – зателефонуйте за номером 098-409-64-20 (Урста Іван Степанович).

Положення про конкурс: Положення Олімп.лелеченя 2021 Черкаси.docx.