Тижневий рівень вакцинації проти COVID-19 в Україні зберігається на рівні понад 1,5 млн щеплень. Для того, щоб зберегти високі темпи вакцинації та додатково мотивувати людей зробити щеплення було ухвалено рішення виплатити по 1 тисячі гривень всім повністю вакцинованим громадянам.

«Ця ініціатива Президента України також дозволить підтримати малий та середній бізнес в Україні, який постраждав через пандемію», — підкреслив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами Глави Уряду, кошти в розмірі 1 тисячі гривень будуть виплачені на віртуальні платіжні картки через Дію. Їх можна буде витратити на квитки у кінотеатр, театр чи на концерт, на заняття спортом, подорожі Україною потягом або літаком тощо.

«Приблизно 6 тисяч суб’єктів бізнесу по всій країні зможуть взяти участь у програмі. Вона запрацює з 19 грудня й діятиме цього року та до кінця наступного», — зауважив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр відзначив, що на програму цьогоріч буде спрямовано 3 млрд грн та ще 3 млрд грн — на початку наступного року з можливим розширенням фінансування. Жодних податків на цю 1000 гривень, за його словами, нараховуватися не буде. Ці кошти жодним чином не вплинуть на отримання субсидії.