Пацієнтів, яких із приймального відділення спрямовують відразу у відділення інтенсивної терапії, не меншає на Черкащині.

Про це розповіла директорка Черкаської міської інфекційної лікарні Світлана Волгіна на брифінгу в Черкаській ОДА, передає ChesnoNews.

Не знижуються і показники летальності, говорить вона. Рівень смертності від COVID-19 залишається на високому рівні. Лікарка пояснює це тяжким станом госпіталізованих пацієнтів.

«Коли немає специфічної терапії для лікування COVID-19, ми можемо розраховувати тільки на доступні заходи захисту. Вакцинація є єдиним способом захиститися від коронавірусної інфекції, від тяжкого перебігу хвороби. Як лікарка і пересічна громадянка, я бачу дві мотивації щепитися: карантинні обмеження, яких можна уникнути, якщо є паспорт вакцинації, та збереження життя», – сказала Світлана Волгіна.

Лікарка зазначила, що в стаціонарне відділення госпіталізують 5-10% вакцинованих пацієнтів. У відділеннях реанімації щеплених практично немає.

«Вакцинація працює, вона захищає. Вона зменшує ризики, які можуть виникати через ускладнення захворювання. Той факт, що вакцинація зберігає людині життя, підтверджений і статистикою, і практичним прикладом, який ми бачимо на сьогодні», – сказала Світлана Волгіна.