За публічного обвинувачення Черкаської обласної прокуратури суд визнав винним неодноразово судимого жителя Черкащини у намаганні збути арсенал боєприпасів і вибухівки в умовах слідчого ізолятору (ч. 1 ст. 263 КК України), призначивши йому покарання у вигляді 5 років 6 місяців позбавлення волі.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Прокурор у суді довів, що засуджений, будучи поміщеним до слідчого ізолятору м. Черкаси через вчинення низки крадіжок і грабежів на території області, намагався збути через своїх знайомих на волі реактивний піхотний вогнемет РПВ-А «Джміль», 3 гранатометні постріли, 6 гранат, майже 2 тисячі патронів різного калібру та 2 кг вибухової речовини, які були в придатному стані для використання за своїм призначенням, з метою ураження різноманітних цілей.

Боєприпаси та вибухові речовини фігурант злочину зберігав в одному з заздалегідь обладнаному ним нежитловому приміщенні на території Черкаського району.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні проводилось слідчими слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Черкаській області.