Листопад – найтемніший місяць року. Темний час доби перевищує 15 годин, до того ж відсутність снігового покриву посилює нічну темноту. За прогнозом, погода на цьому тижні буде різною.

Детальніше про погодні перспективи розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

Понеділок завершує теплий період. У вівторок та середу, атмосферні фронти проявлять себе на Черкащині невеликими дощами місцями з мокрим снігом та запустять процес похолодання. У нічні та ранкові години на окремих ділянках доріг є умови для утворення ожеледиці. Практично до четверга холодне повітря пануватиме у нашому регіоні. Температура вночі 2-4º морозу, вдень 2-4º тепла.

У п’ятницю погода знову зміниться на вологу та теплу. Відповідно до синоптичної класики – холод, який потрапить на Середземномор’я сприятиме утворенню добре насичених вологою південних циклонів. Перша серія циклонів, які рухатимуться через Польщу, лише «закидатимуть» на Черкащину невеликі опади. Температура вночі близько 0º, вдень 3-8º тепла.

За попередніми розрахунками, друга серія південних циклонів у найближчі вихідні проявить себе значними дощами та аномальним теплом.