Люди, які мають хронічні захворювання, як-от цукровий діабет, астму, хвороби серцево-судинної системи, нирок, потребують щеплення проти COVID-19, аби зберегти життя у разі хвороби.

На цьому наголосила заступниця очільника області Лариса Кошова під час онлайн-брифінгу в ОДА, передає ChesnoNews.

Ті, хто мають онкологічні чи аутоімунні захворювання, також у групі ризику, додала вона. Пацієнти з такими хворобами дуже важко переносять ковід.

– Саме хронічні захворювання роблять людину найбільш вразливою до COVID-19, – зазначила Лариса Кошова. – Сезонна та побутова алергія не є протипоказом для вакцинації. Тому закликаю кожного подумати про своє здоров’я та вакцинуватися. В області є препарати для цього в достатній кількості. Найкращий захист вакцини дають через 14 днів після отримання другої дози, тому варто не зволікати та зробити щеплення якомога швидше.

Нагадаємо, мінімально можливі інтервали для Pfizer – 21 день, Moderna – 28 днів, AstraZeneca – 4 тижні, CoronaVac – 14 днів.

Додамо, натепер в області вакцинувалися 758 тисяч областян. Повністю завершили курс вакцинації – 333 тисячі. 35,5% людей віком 65+ отримали принаймні одну дозу вакцини, 27,4% – дві.