Листопад відраховує останні дні. Перша половина місяця балувала аномальним теплом, друга – температурними «гойдалками». Нічні 10-12º морози змінювалися денними теплом 11-13º. Окремі дні відзначалися невеликими дощами, а 24 листопада землю ненадовго вкрила снігова ковдра.

Про це розповів директор Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

У вихідні, на останок листопад продемонструє свій типовий характер: хмарний, дощовий та вітряний.

В атмосфері над Європою господарюють одразу три циклони. Два з них «ANDREAS» ТА «ZEUS» переміщуються північніше Черкащини, а інший «YILMAZ» – наближається з південних широт.

Тому, вже завтра атмосферний тиск буде інтенсивно падати на 8-10 одиниць за добу, переважатиме хмарна, але поки що без суттєвих опадів погода. Наступ циклонів і протидія антициклону з акваторії Каспію, зумовлять посилений південний вітер, який сприятиме невеликому підвищенню температури вдень до 6-8º тепла. Нічна температура буде близькою до 0º, місцями – до слабких морозів.

У суботу циклони об’єднають свої зусилля і проявляться на Черкащині дощами різної інтенсивності, на фоні теплої та вітряної погоди.

У неділю дощі візьмуть паузу, температура залишиться на рівні: вночі 1-6º, вдень 6-11º тепла.

Новий робочий тиждень розпочнеться ускладненням погодних умов внаслідок проходження холодних атмосферних фронтів. Прогнозуються дощі з переходом у мокрий сніг та зниженням температури повітря до 2º морозу 3º тепла. На дорогах буде слизько. Доповнюватимуть погодні «примхи» стрибки атмосферного тиску.

Кінець листопада та початок грудня буде надзвичайно відповідальним періодом для комунальних служб, їх тренуванням до найскладнішого у погодному відношенні сезону.