Депутати Черкаської міської ради ухвалили Стратегію розвитку Черкас на десять років.

Її проєкт представив міський голова Анатолій Бондаренко. “Це без перебільшення історичний момент, адже ми тримаємо в руках документ – Стратегія розвитку міста до 2032 року”, – сказав Бондаренко.

Він зазначив, що документ базується на аналізі статистичних даних, а також на широкому обговоренні громадян. Супровід процесу здійснювала громадська організація “Активна громада”.

Стратегія розвитку Черкас базується на “чотирьох китах”:

1. Дніпро – бренд і стиль міста. Створення впізнавального бренду міста та унікальної атмосфери навколо теми води. Розвиток культури та туризму. Розвиток готелів, ресторанів, кафе тощо.

2. Економічне зростання. Створення сприятливих умов для активізації підприємницької діяльності та поліпшення інвестиційного клімату. Диверсифікація економіки міста.

3. Гармонійний розвиток особистості протягом життя. Створення середовища для самореалізації і дозвілля, особистісний розвиток людини, розвиток системи освіти.

4. Комфортне, ефективне і розумне місто. Реалізація проєктів цифрової трансформації міста, забезпечення політики екологічної безпеки та збереження довкілля.

Проєкт підтримали 36 депутатів.