Депутат Черкаської міської ради Юрій Котолуп пропонує колегам скласти мандати.

– Бурхлива  дискусія, що здійнялася на останній сесії Черкаської міської ради, стосувалась пропозиції секретаря міської ради, голів фракцій та деяких бувалих депутатів, які уже не перший раз обираються, голосувати за згруповані проекти рішень одним голосуванням – мотивуючи це тим, що обмаль часу, та тим, що всі ці питання погоджені комісіями та головами фракцій на узгоджувальній раді, – пояснює Юрій Котолуп.  – Йдеться про голосування не за кожен проект рішення окремо, а за декілька, інколи – декілька десятків – проектів рішень. Виходячи із аналізу голосувань у такий спосіб за попередній період, із зауважень великого числа моїх виборців, та здійсненного аналізу, стає очевидно: поряд із рішеннями в інтересах міста і громадян,  які того заслужили, було проголосовано і за рішення в інтересах окремих бізнес-структур та фізичних осіб, у результаті чого бюджет міста не отримав такі необхідні йому кошти, а земельні ділянки, за виділення яких було проголосовано, можна знайти у продажу на OLX.

Я наполягав і наполягатиму на тому, що кожне питання має детально і ретельно розглядатися окремо – і не тільки в комісіях, а й на сесіях – щоб все було прозоро, чесно, справедливо.

Так, внаслідок розгляду кожного проекту рішення окремо, сесія може подовжуватись на 2-3 години  – але саме такий сумлінний розгляд питань допоможе приймати максимально зважені, обґрунтовані рішення. І не буде  прийнято рішень всупереч інтересам міста, містян і тих, хто працює для цього міста.

Балотуючись у депутати  міської ради, ми всі обіцяли працювати на користь міста та містян безкоштовно, жертвуючи своїм часом, а,  якщо в результаті змінились обставини, життєва позиція, або ще щось, внаслідок чого депутат не може витрачати вдосталь часу на роботу над рішеннями, він має покласти мандат.

Оксана Савіцька