Компанія «Нова пошта» анонсувала зміну тарифів на доставку посилок, листів та кур’єрську доставку. Розцінки мають змінитись з 1 січня 2022 року. Тариф на доставку документів з нового року становитиме 40 грн.

Про це повідомляє прес-служба компанії, передає ChesnoNews.

У вартість вказаної послуги буде включено картонний конверт.

Тариф на доставку в поштомати протягом першого кварталу 2022 року складе, як і раніше, 35 гривень. З 1 квітня вартість доставки в поштомат становитиме 45 грн, незалежно від географічного напряму та ваги відправлення по всій території України.

Тариф за доставку, коли покупці відразу після огляду в відділенні хочуть повернути посилку з невідповідним товаром, складе 15 грн за посилку вагою до 30 кг.

З 2022 року тарифні зони розраховуватимуться, в залежності від пунктів призначення за трьома зонами: по місту та його передмістях, між містами України, з/в селище міського типу або село.

За умов доставки до міста та його передмістя вводиться три тарифи за вагою посилок: маленька — до 2 кг, середня — до 10 кг і велика — до 30 кг. Вартість посилок до 2 кг – 40 грн (зараз 45 грн), посилки вагою до 30 кг – 80 грн (зараз 100 грн). У ціну вже входитиме комісія за оголошену вартість до 1000 грн, незалежно куди буде доставлено посилку – у відділення або поштамат.

Також зміниться тарифікація на доставку та забір посилок кур’єром за адресою. При замовленні послуг не потрібно буде прив’язуватися до ваги. Для будь-якої посилки до 30 кг буде фіксована вартість +30 грн, а для відправлень понад 30 кг – +90 грн за кожні 100 кг.

Доставка кожної посилки в експрес-накладній з декількома місцями тарифікуватиметься за окремим тарифом: посилка з максимальною вагою — за базовим тарифом, решта — за зниженим.