Служба зайнятості сприяє реалізації конституційного права громадян України на достойну роботу та гідну зарплату.

Про це інформує Черкаська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Окрема увага прикута до пошуку роботи ветеранам бойових дій, які потребують допомоги у адаптації до умов мирного життя та інтеграції на ринку праці.

Для військових фахівці служби зайнятості організовують та проводять тематичні семінари та тренінги за сучасними методиками. Мета таких заходів – соціальна адаптація до ринку праці, мотивація до підвищення кваліфікації або опанування іншої професії, відкриття підприємницької діяльності тощо.

«З початку 2021 року статус безробітного отримали 19 демобілізованих учасників АТО/ООС із числа жителів Черкаського району, 8 з яких влаштувалися на роботу за сприяння районної служби зайнятості», – коментує директор Черкаської районної філії обласного центру зайнятості Олександр Гриценко.

Серед цих людей – Максим з Лесьок, який успішно пройшов підвищення кваліфікації та почав працювати рибалкою прибережного лову в ТОВ «Черкаси рибкомбінат».

Жителі Руської Поляни Денис та Владислав стали частиною команди будівельників приватного підприємства «Надія».

Сезонна робота в ТОВ «Черлис» зацікавила Сергія та Анатолія з села Білозір’я, які почали працювати операторами виробничої дільниці.

Токар, ватажник, електромонтер –  саме ці професії обрали демобілізовані військовослужбовці – Олександр з Білозір’я, Роман з Вергунів та Олександр з Руської Поляни.

«Вирішення питань зайнятості, зокрема учасників АТО/ООС, відбувається не лише завдяки успішно складеній стратегії, а в переважній більшості, завдяки активній життєвій позиції самої людини», – підкреслює Олександр Гриценко.