Подія сталася 3 грудня у Черкасах на вулиці Чигиринській.  Близько 22:00 години вечора до перехожого підійшов незнайомець та почав погрожувати фізичною силою, вимагаючи у нього мобільний телефон. Потерпілий каже, що чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння й поводився неадекватно. 41-річний черкащанин віддав ґаджет зловмиснику після чого, останній зник у напрямку бульвару Шевченка.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Відразу після події, чоловік звернувся на спеціальну лінію 102 й повідомив про злочин та прикмети зловмисника. Інформацію негайно передали нарядам поліції у місті Черкаси.

Під час обстеження вулиць патрульні поліцейські Управління патрульної поліції виявили й затримали схожу за орієнтуванням особу.  На місце події прибула слідчо-оперативна група Черкаського районного управління поліції, яка встановила, що до злочину причетний 40-річний місцевий житель.

Його затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Правопорушник у скоєному зізнався.

Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури фігуранту оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачено частиною 2 статті 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. У суді фігуранту обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. Досудове розслідування триває.