На Черкащині хоча б однією дозою вакцини проти ковіду щепилися вже 854,5 тисяч областян. Це 46,7% від усього дорослого населення Черкащини. Такі показники – серед кращих в Україні.

Про це розповіла заступниця очільника області Лариса Кошова під час онлайн-брифінгу, передає ChesnoNews.

Загалом за рівнем вакцинації Черкащина входить у топ-6 областей, які перевищили 40% рубіж. Лідер – столиця. Тут хоча б одну дозу протиковідної вакцини отримали 66% населення.

– Наразі область лишається у «червоній» зоні, оскільки маємо перевищення за одним із показників – коефіцієнтом виявлення нових випадків, – розповіла Лариса Кошова. – Він становить 24% при нормі в 20%. Хоча вже сьогодні 9 регіонів України перейшли до жовтого карантинного рівня. У середньому по країні вже завершили курс вакцинації 38%, а одну дозу мають 44 %. Вдячна кожному, хто підтримує вакцинальну кампанію та прийшов щепитися проти коронавірусної інфекції. Натепер на Черкащині вже завершили вакцинацію понад 400 тисяч людей.

Загалом в області за останню добу виявили 624 нових випадки. Порівняно з минулим тижнем, показник захворюваності збільшився на 8,6%. Як повідомляють у МОЗ, 95% усіх госпіталізованих – не вакциновані, зазначила головна санітарна лікарка області Людмила Кравченко.

– Найбільше випадків реєструємо у віковій групі 40-59 років, смертей від цієї хвороби – 60-79 років, – додала вона. – З початку року ми протестували методом ПЛР 237 тисяч осіб, у 82 тисяч з них (34,7%) – виявили ковід. Тож закликаю кожного не нехтувати власним здоров’ям та вакцинуватися.