Чоловіка побив товариш. Потерпілий запевняв, що сам упав. За добу він помер у лікарні. Поліцейські встановили обставини й відкрили кримінальне провадження.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

8 грудня власниця будинку у селі Скаливатка виявила чоловіка, який орендував у неї помешкання, побитим та в синцях на голові й тулубі. Жінка одразу заявила про це до поліції.

Правоохоронці прибули за вказаною адресою й почали встановлювати обставини. Потерпілий пояснив, що отримав травми внаслідок падіння. Однак поліцейські сумнівалися в словах чоловіка. Йому викликали швидку медичну допомогу та госпіталізували до Звенигородської міської лікарні.

За добу 47-річний звенигородчанин помер. Його тіло направили на розтин та проведення судово-медичної експертизи. Поліцейським вдалося з’ясувати, що травми чоловік отримав внаслідок бійки.

Напередодні до потерпілого навідувався 32-річний раніше судимий місцевий мешканець. Чоловіки випивали, а потім між ними виник конфлікт через мобільний телефон, який товариш намагався відібрати за допомогою фізичної сили, завдаючи чисельних ударів ногами й руками.

За даним фактом слідчі Звенигородського районного відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 (Умисні тяжкі тілесні ушкодження) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі.

За процесуального керівництва Звенигородської окружної прокуратури йому вже повідомили про підозру у вчиненні злочину й наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Слідство триває.