У Черкаському міському центрі зайнятості продовжується поглиблена робота з роботодавцями та шукачами роботи, з використанням, як традиційних, так і новітніх методів рекрутингу.

Як повідомили у відділі рекрутингу Черкаського міського центру зайнятості, у цьому році було проведено понад 6000 телефонних співбесід з шукачами роботи, 521 особиста бесіда та 447 сумісних співбесід (онлайн співбесіди) рекрутер-роботодавець-шукач роботи. Також організовано 105 презентацій роботодавців за участю 1692 осіб. За одинадцять місяців 2021 року працевлаштовані 473 клієнта на засадах рекрутингу.

Крім цього – допомога в складанні резюме; підготовка до співбесіди; ознайомлення претендента на вакансію з вимогами на посаду та умовами праці; організація зустрічі з роботодавцем; постійний супровід та зворотний зв’язок, як від шукача роботи, так і від працедавця.

Ефективність роботи, підкріплюється позитивними відгуками колишніх безробітних.

Експертка відділу продажів продуктів роздрібного бізнесу АТ ОТП Банк Катерина Литвиненко: «Хочу висловити влдячність за можливість приєднатись до команди лідерів банківської сфери. Пишаюсь тим, що маю змогу допомагати людям втілювати й реалізовувати свої плани, мрії й бажання. Сподіваюсь, що банк надасть мені нові сили та можливості рухатися вперед і зростати».

Василь Поліщук нині працює системним адміністратором в ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області. Чоловік роботою задоволений, адже на робочому місці хороші умови, дружній колектив. Він забезпечує роботу комп’ютерної техніки, комп’ютерної мережі та програмного забезпечення в організації.

Юристка зі Сміли Яна Хоменко у період пошуку роботи розмістила своє резюме на пошукових сайтах.

Ознайомившись з резюме пані Яни, фахівці відділу рекрутингу звернули увагу на досвід в тендерних процедурах і запропонували їй вакансію фахівця з публічних закупівель в КНП «Черкаський обласний онкологічний диспансер Черкаської обласної ради». Після співбесіди з керівництвом жінка стала членом команди відділу фінансово-економічної діяльності та правового забезпечення.

Колишня безробітна розповіла: «Досвід в державних закупівлях я набула на попередній роботі, тому пропозиція відразу мене зацікавила. Зі мною у відділі працюють висококваліфіковані фахівці – справжні професіонали своєї справи. Специфіка роботи вимагає постійного дотримання законодавчих норм та удосконалення своїх знань, що допомагає розвиватися, як фахівцю та черпати для себе нові знання і досвід. Хочу висловити слова вдячності міському центру зайнятості за допомогу з пошуком роботи. Послуга рекрутингу для мене виявилась новою та ефективною. Не здогадувалась про її існування, допоки не скористалась нею особисто».

Марина Швець народилася у Драбівському районі Черкаської області. У 2013 році вступила до Київського медичного університету, а у 2019 році здобула спеціалізацію «Лікувальна справа». Повернувшись додому почала працювати у КНП «Драбівська ЦБП» ДСП лікарем – інтерном. Згодом була переведена на посаду лікаря – невролога. Однак Марина захотіла спробувати щось нове і вирішила зробити сміливий крок – розмістити своє резюме на пошуковому сайті.

«На той час надходило багато пропозицій роботи, але більшість із них викликали у мене великі сумніви. У якусь мить я вже втратила надію знайти щось дійсно цікаве для мене. І тоді до мене зателефонував фахівець відділу рекрутингу Черкаського міського центру зайнятості та запропонував вакансію лікаря-терапевта у ТОВ «ЦСК «Біофарма Плазма». Після проведеної співбесіди з начальником відділу кадрів, я стала членом їх колективу. Вдячна фахівцям відділу за можливість працювати у сучасному центрі крові міста Черкаси з якісним обладнанням та привітними працівниками».

«Завдання щодо підбору персоналу стоять практично перед будь-яким підприємством, а особливо — новоствореним чи такими, що розширюється. А якісно виконати свою роботу можуть тільки добре підібрані фахівці. Ось цим якраз і займаються фахівці відділу рекрутингу. Підтримка постійного контакту з клієнтом на кожному етапі пошуку роботи, отримання зворотного зв’язку за результатами співбесід, організація зустрічей, тестування – всі ці складові надзвичайно важливі та є запорукою успішного працевлаштування шукача роботи», – резюмую начальниця відділу рекрутингу Надія Кіндик.