У ці дні у Черкасах чоловіча збірна України з футзалу проводить навчально-тренувальний збір у рамках підготовки до товариських матчів проти збірної Азейрбаджану. У перерві між заняттями гравці і тренери команди під керівництвом президента Асоціації футзалу Сергія Владико разом з президентом Асоціації футзалу Черкащини Юрієм Гончаровим, президентом ФК «ЛНЗ» (Черкаси) Андрієм Полтавцем і віце-президентом Асоціації футзалу Черкащини Русланом Батиром були гостями центру комплексної реабілітаційний для осіб з інвалідністю «ЖАГА життя».

Про це інформує пресслужба МСК «Дніпро», передає ChesnoNews.

– У наших спортсменів склалася добра традиція: буваючи в різних містах України, відвідувати дітей та мотивувати їх до реалізації своєї мрії. Тому напередодні Дня святого Миколая і Різдвяних свят ми привезли дітям солодкі подарунки та футбольні м’ячі, – відзначивпрезидент Асоціації футзалу України Сергій Владико.

Капітан національноі збірної України Петро Шотурма говорить, що завжди раді відвідати такі заклади тому, що таким діткам потрібна допомога та увага.

– Адже вони теж хочуть свята і чекають на новорічне чудо, а ми в свою чергу, раді його подарувати. Я впевнений, що спортом може займатися кожен, незалежно від віку чи фізичних особливостей. Плекаю надію, що сьогодні ми зробили цих діток щасливішими.

Про важливість підтримки таких діток та майбутні ініціативи говорив президент черкаського ФК «ЛНЗ» Андрій Полтавець, який відзначив, що такі діти потребують повсякденної турботи і увага до них з боку спортивних організацій має бути на особливому місці. Зі свого боку Андрій Полтавець пообіцяв активно підтримувати таких дітей.

– Ми проводимо такі заходи для того, щоб дітки відчували себе повноцінними і бачили, що можна досягти успіху не зважаючи на вади, які вони мають. Спортом може займатися кожен, а доклавши певних зусиль та бажання можна досягти успіху. За ініціативи директора КП МСК «Дніпро» і президента Асоціації футзалу Черкащини Юрія Гончарова ми вирішили організувати різноманітні спортивні секції для  діток на базі нашого центру, щоб вони могли розвиватися та наповнювати своє життя позитивом, – на завершення зустрічі відзначила директорка реабілітаційного центру «ЖАГА життя» Наталія Воронкіна.