Ноутбуки для освітян отримує Черкащина. Їх уже доставляють у навчальні заклади області.

Про технічне поповнення розповів голова Черкаської ОДА Олександр Скічко, передає ChesnoNews.

– Онлайн-навчання стало вимогою часу через COVID-19, – зауважив посадовець. – Тому наше завдання – подбати про його технічне забезпечення. Найближчими днями 133 школи області з 49 територіальних громад отримають ноутбуки для вчителів, придбані коштом держави та громад. Усього 1595 портативних комп’ютерів. Їхнє постачання вже розпочате.

Одними з перших партію ноутбуків отримали в Черкаській спеціалізованій санаторній школі. Як зазначає вчителька біології закладу Любов Будник, таке поповнення значно допоможе педагогам у повсякденній роботі.

– Ми маємо не відставати технічно від наших учнів, – додала вона. – Через карантинні обмеження уроки часто перетворюються на Zoom-конференції. Обійтися без ноутбука у викладанні мого предмету неможливо, а простір для використання техніки необмежений і різноплановий.

Цей проєкт реалізують за підтримки Міністерства освіти і науки України та Міністерства цифрової трансформації України. Загалом ноутбуки вже отримали 18 областей. На місця доставили понад 36 тисяч портативних комп’ютерів. Усі дані відображаються на спеціальному дашборді: https://bit.ly/3CqrlSb.