Відділом захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства 48-річного жителя Монастирищенського району Черкаської області, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п. 12. ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Нагадаємо, що влітку 2018 року неповнолітні перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті неприязних відносин нанесли численні удари в область голови та тулуба чоловіка, в результаті чого останній від отриманих тілесних ушкоджень помер.

Вчинення обвинуваченим інкримінованого злочину доведено в повному обсязі.

За принципової позиції процесуального керівника, яку прийнято до уваги судом, вироком Черкаського районного суду Черкаської області 13.12.2021 зловмисника визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 12. ч. 2 ст. 115 КК України, та засуджено до 11 років позбавлення волі.

Хлопцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та взято під варту із зали суду. На даний час судове рішення не вступило в законну силу.

Іншого неповнолітнього співучасника вчиненого злочину, який ухиляється від суду, оголошено в міжнародний розшук та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.