На території іншої області працівниками поліції був виявлений і в подальшому затриманий чоловік, який підозрюється у вчиненні протягом 2007 року в складі озброєної банди ряду нападів на помешкання громадян та заволодіння їхнім майном. Учасники організованої групи були місцевими мешканцями, діяли в межах Уманського та Жашківського районів Черкаської області, а напади відбувались у нічний час, який члени банди обирали умисно для дезорієнтації потерпілих.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Такі дії шести осіб – учасників організованої групи були кваліфіковані за  ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний із проникненням у житло, вчинений організованою групою), ч. 3 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане із проникненням у житло, вчинене організованою групою) ст. 257 КК України (бандитизм).

Кримінальна справа, розслідування у якій здійснювалось у порядку КПК України 1960 року, у 2007 році була скерована до суду і частину членів банди на цей час вже засуджено до позбавлення волі на різний строк. Розшуканий учасник злочинної групи ще на час судового розгляду справи переховувався від органів слідства та суду і довгий час перебував у державному та міжнародному розшуку.

Наразі затриманому чоловікові обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Отже, як показує практика, уникнути кримінальної відповідальності, переховуючись від правоохоронних органів, все одно не вдасться.