Дослідження практики застосування та ефективності законодавства з організації надання адміністративних послуг проводять серед українців. Опитування респондентів триває до 15 січня 2022 року.

Метою аналізу є дослідження ефективності організації надання адміністративних послуг в умовах реформи децентралізації, а також ефективності заходів щодо розбудови мережі центрів надання адміністративних послуг органами місцевого самоврядування у зв’язку із ліквідацією таких центрів, утворених районними державними адміністраціями.

Для проведення належного аналізу Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування регіонального розвитку та містобудування потрібно зібрати інформацію і доказову базу за допомогою осіб та організацій, які володіють відповідними знаннями, професійною компетентністю чи досвідом.

Що варто включити до відповіді?

Ваші відповіді мають базуватися на фактах і містити ваші судження щодо вищезазначених або пов’язаних з ними запитань. Особливо суттєвими та корисними для роботи Комітету будуть конкретні дані й цифри, що підтверджують ваші погляди. Ваш особистий досвід в отриманні доступу до адміністративних послуг або проблеми, з якими ви стикалися, також дуже цінні для цього аналізу. І останнє, але не менш важливе: вітаються ваші ідеї та пропозиції стосовно того, що потрібно вдосконалити.

Чи потрібно зазначати персональні дані?

Прохання до вас зазначити, надаючи матеріали, у якій якості ви це робите, наприклад, як фізична особа, фізична особа-підприємець, представник підприємства (з вказівкою на галузь) інше.

Також просимо вказати контактні дані: телефон, електронну адресу, щоб у разі виникнення потреби в більш детальному дослідженні вашої ситуації, була можливість зв’язатися з вами й обговорити можливі шляхи вирішення проблеми.

Ваші ім’я, прізвище та посаду вказувати не обов’язково. Ви можете попросити про забезпечення конфіденційності ваших персональних даних (про це буде питання в формі запиту). Якщо ви не проситимете про забезпечення конфіденційності, то ваше ім’я чи назву вашої організації буде оприлюднено в переліку осіб/організацій, які надавали інформацію й доклалися до роботи Комітету (але без прив’язки особи/організації до конкретної відповіді).

Як буде використано надану вами інформацію?

Комітет використовуватиме зібрану інформацію лише для цілей аналізу ефективності законодавства. Надані матеріали буде оброблено й використано як інформаційне підґрунтя для подальших етапів аналізу та вдосконалення законодавства в частині покращення доступу до адміністративних послуг.

За більш детальною інформацією прохання звертатися за наступними контактами: e-mail: andriypolyak2013@gmail.com, контактний телефон: +380661736707.