Громадянин Німеччини Кхаліл Мохамад, який у 1996 році з дипломом магістра  за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво» закінчив Черкаський інженерно-технологічний інститут, нині Черкаський державний технологічний університет, повернувся в Альма Матер за другою вищою освітою. 

Про це інформує пресслужба закладу освіти, передає ChesnoNews.

Завітавши у травні 2018 року на святкування 30-річчя навчально-наукового центру по роботі з іноземними студентами ЧДТУ,  Кхаліл Мохамад зацікавився додатковою освітою. Оскільки  у Німеччині робота випускника ЧДТУ пов’язана з соціальними проєктами, то іноземець вирішив здобути відповідну профільну освіту для підвищення свого рівня.

Відтак, у 2020 році Кхаліл Мохамад знову вступив до Черкаського державного технологічного університету. Цього разу чоловік навчався на магістратурі за спеціальністю «Соціальне забезпечення», у грудні 2021 року захистив кваліфікаційну роботу магістра й отримав відповідний диплом. 

Кхаліл Мохамад зауважує, що Дипломи Черкаського державного технологічного університету визнаються в європейських країнах, а отримана спеціальність «Соціальне забезпечення» актуальна для всіх країн світу.